DINARPAL : KEMPEN EMAS MAMPU MILIK SERENDAH 0.1 GRAM ( PEMILIKAN STRATA )


Dinarpal menawarkan perkhidmatan simpan emas dan perak, pajak gadai Islam untuk barangan emas dan perak, jual beli emas dan perak, serta menyediakan platform muamalat menggunakan emas dan perak sebagai alat tukar bagi memiliki sesuatu barangan
.
Dinarpal juga menjual dua jenis emas; iaitu emas non minted (tidak di cetak) dan emas minted (di cetak).


Emas nonminted bermaksud emas fizikal pemilikan yang berkongsi dengan orang lain dalam satu 1kg emas yang sama.Seperti menduduki rumah pangsa. Yang mana pemilikan juga tidak bertindih.

Emas nonminted juga boleh di beli dan di jual hanya serendah 0.1gram  tetapi tidak boleh dipajakkan kerana dinarpal telah menanggung upah simpan emas tersebut.

Ia juga boleh dihantar kepada pemegang akaun dinarpal yang lain (mungkin sahabat, suami, anak-anak atau peniaga) menggunakan sistem dinarpal secara online.

Manakala emas minted pula adalah emas fizikal yang sudah dicetak. Kini dinarpal  mempunyai emas minted serendah :

✔ 0.5 gram syiling emas, ( batch pertama telah kehabisan stok ) keluaran seterusnya tidak lagi sama design dengan keluaran pertama.

✔ Jongkong emas serendah 1 gram 999.9 .

✔ dan juga 1 dinar syiling emas (4.25g emas).

Emas minted boleh dipajak, dijual, di hantar pemegang akaun dinarpal yang lain. 

Sekiranya ingin menyimpan emas minted tersebut di dalam vault DinarPal, upah simpannya adalah setinggi 2.5% sahaja setahun mengikut berat emas tersebut , ia tidak dikira berdasarkan harga semasa emas (tempoh matang kebiasaannya 6 bulan tambahan lanjutan 4 bulan di outlet 
pesaing ).

CADANGAN :
Sekiranya tidak mampu untuk membeli 0.5 gram mahupun 1 gram emas.
Lebih baik menyimpan 0.1 gram emas nonminted dahulu.
Kumpul sehingga cukup 0.5 gram atau pun 1 Gram nonminted dan tukarkan dengan 1 gram minted yang ada di outlet dinarpal.Dengan sedikit tambahan bayaran sebagai kos upah barangan tersebut.

Berhajat memiliki 1 dinar juga, boleh gunakan cara yang sama, kumpul nonminted menghampiri 4.3 gram
 ( ada formula khas untuk tukaran tersebut )

Lebih baik menyimpan sikit -sikit dalam bentuk nonminted, bila sudah cukup target, boleh tukar dengan emas minted yang dikehendaki. Tak perlu tunggu harga emas turun. 
Memandangkan nilai ringgit semakin merusut. Baik ditukarkan simpanan ringgit kita kepada simpanan emas dan perak dahulu.

The Hijra,Hani Yunus,
Seri Iskandar, Perak
www.wasap.my/60195978486DAFTAR AKAUN DINARPAL PERCUMA 
 >>>>> KLIK <<<<<

BELIAN 2 KEPING GOLDBAR 1 GRAM
LAYAK JADI GRAMVENGERNo comments:

Post a Comment

Followers